תנאי הכרחי- אף כי לא מספיק- להצלחת עסק הוא תכנון מושכל שלו מבעוד מועד, הכולל בחינת התאמתכם לניהול עסק בכלל ולסוג העסק שאתם עתידים לנהלו בפרט, עריכת תכנית כלכלית לעצם היתכנות קיומו של העסק ולבחינת כדאיות הקמתו, צפי להכנסות ועוד שורה של נושאים רבים וחשובים שצריכים להילקח בחשבון כתנאי מקדים הכרחי לפתיחת עסק.
יש מודלים שונים לניהול עסקים, אחד מהם הוא זכיינות. ניהול עסק בזכיינות הוא שלב שמומלץ לבעלי עסקים לעבור אותו. הרשת המזכה מעניקה גב, גם כלכלי, מתחלקת ברווחים אבל נותנת ייעוץ והדרכה שוטפים. כזכיין אתה עובד בכפוף למדיניות הרשת ואופני פעולתה. בתחום בתי קפה ומסעדות, לדוגמה, מוכתב לך תפריט והאפשרות להיענות לבקשות מיוחדות של סועדים מצומצמת ביותר. עם זאת ניהול במודל זכיינות מאפשר להתנסות ולהשתפשף בהיבטים מרכזיים של ניהול כגון משא ומתן עם עובדים, ניהול ספקים, עמידה מול לקוחות, הכרח לתחזק את המקום בצורה נאותה, אסתטית, ולתחזק צוות עובדים לאורך זמן.
ניהול עסקים קטנים יכול להיעשות במודל של שותפות, שבה כל שותף מביא את היכולות והחוזקות הייחודיות שלו ומתמקד במה שהוא יותר חזק בו.
רעיונות גדולים לעסקים קטנים
שכירים ופרילנסרים שונים חשים, במהלך עבודתם, כי רכשו ניסיון, ביטחון, יכולות וקשרים העשויים לשמש אותם כתשתית להקמת עסק קטן. הם יכולים לקבל מימון מקרנות שונים, לקבל (חובה) ייעוץ וליווי עסקי להתנהלות מושכלת, יעילה וחסכונית. בחלק מהעסקים לא נדרשת כלל השקעת הון ראשוני וכל שנדרש היא תשתית מחשוב, שירותים טכניים שונים (משרד- חלק מהעסקים יכולים להתנהל מהבית- חשמל, מים ועוד).
מי שמתמחה באפיית עוגות, לדוגמה, יכולה להתחיל, תחילה, באפייה לחוג מכרים, אשר בהדרגה יפיצו את מומחיותה מפה לאוזן, וכך ייווצר גרעין קטן של לקוחות, אשר צפוי לגדול בהדרגה. רעיון נוסף הוא הקמת עסק לעיצוב גרפי, לשירותי הדרכה מקצועיים בתחומים שונים, ביצירה ובעיצוב תכשיטים, בשירות הסעות ועוד. לא חסרים רעיונות.
באתר Biz Start מוצע לכם, המתכננים הקמת עסקים בכלל ועסקים קטנים בפרט שפע של הצעות אטרקטיביות. כאן תוכלו למצוא שותפים ומשקיעים פוטנציאליים, שאותם תוכלו לעניין בעסק שאתם מתכננים את פתיחתו, למצוא הצעות של עסקים קיימים שתוכלו להגיש את מועמדותכם להצטרפות אליהם.
אבל לפני שאתם קופצים לבריכה- שבו עצם עצמכם ותגידו לעצמכם בכנות וביושר האם אתם בשלים לקפוץ ולשחות בבריכה של "הגדולים"- במירכאות ובלעדיהן- שבה המים עמוקים. האם אתם נכונים להעז, לעמוד בקשיים, בעלי אורך נשימה ויכולת לעמוד גם באכזבות. האם יש לכם DRIVE פנימי חזק מספיק לצאת לדרך שצפויים בה מהמורות ומכשולים.
בעסק, כל האחריות חלה על בעליו. כאשר אתם ניצבים על סף הצעד הראשון בכניסה לעולם העסקי, חשוב שתנשמו עמוק ותפקחו עיניים. דעו כי ייעוץ וליווי עסקי אינו מותרות אלא סיוע הכרחי. שכר הלימוד הוא חלק בלתי נפרד מההוצאות הנדרשות להקמת עסק.
עסק קטן שעשויה להפוך לעסק גדול
עסקים קטנים יכולים להיות מנוע ומנוף צמיחה חשוב ליחידים ולחברה. גם כאשר מזהים פוטנציאל הרחבה, גידול ומינוף של עסק קטן כדאי לבחון היתכנות וכדאיות הגדלתו באופן זהיר ומושכל.
במציאות כלכלית שבה מספר העסקים שנסגרים בכל נקודת זמן גדול פי כמה וכמה מכמות העסקים שנפתחים ושורדים בה פתיחת עסק צריכה להיעשות לאחר מחשבה מעמיקה, תוך יצירת שולי ביטחון וזהירות מתחייבים.
לא תמיד אפשר להצביע באופן ברור על סיבות להצלחה. לא אחת ההצלחה היא גם עניין של מזל או של צירוף מקרים. ניהול יעיל ומקצועי הוא תנאי הכרחי להצלחה אבל לא תנאי מספיק. כל זה לא אמור להניא אתכם, חלילה, ממימוש רעיון או חלום לפתיחת עסק קטן, אלא רק לפקוח את עיניכם למציאות שבתוכה אתם אמורים לפתוח עסק.
לפעמים רעיון להקמת עסק קטן עשוי לצוץ ולהבשיל דווקא כאשר חושבים מחוץ לקופסה ונותנים לכל מיני רעיונות, לרבות כאלה שנראים דמיוניים ואף הזויים, לצוץ ולצוף.
מגלישה באתר והתוודעות אל תכניו תוכלו לקבל רעיונות לפתיחת עסקים קטנים ולבחינת מודלים שונים של שותפות, תפעול וניהול.
0 תגובות על המאמר