רישוי: רשיון עסק בתחומי מזון

רשיון עסק מזון

מכולת? קונדיטוריה? בית קפה? קיוסק? מאפייה? שירותי קייטרינג? הפצת מזון? החלום שלכם הוא לפתוח עסק בתחום המזון? מה צריך לעשות? איך מתחילים להגשים את החלום? הדבר הראשון על מנת שתוכלו לצאת לדרך, הוא לקבל רשיון עסק מזון. אבל שזה לא מה שימנע מכם להגשים את החלום – בתוך סבך הביורוקטיה קבלו את הטיפים שיעזרו לכם.

חוק רישוי עסקים

חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968 נחקק מתוך רצון להבטיח כי עסק טעון רישוי יעמוד במספר תנאים הכרחיים להפעלתו ולא יהווה מטרד או מפגע לסביבה:

  • לא יהווה סכנה לשלום הציבור
  • יהיה בטיחותי לנמצאים בו ובסביבתו הקרובה
  • לא יזהם או יפיץ מחלות ולא יהווה חשש לבריאות הציבור
  • בעל תנאי תברואה נאותים

מטרת החוק היא גם לקבוע שלא יינתן רישיון לעסק שאינו עומד בדיני התכנון והבנייה של המקום בו הוא נמצא. החוק מעניק סמכויות לשם כך לרשויות המקומית ולמשרדי הממשלה בהתאם לתחומם.

בין הרשות המקומית למשרד הממשלתי

ישנם למעשה שלושה שותפים לרישוי עסקבתחום המזון: היזם – מבקש הרשיון להפעלת עסק בתחום המזון, הרשות המקומית בה יקום העסק והמשרד הממשלתי שתחת אחריותו הוא יפעל, במקרים של רשיון עסק מזון הכתובת היא משרד הבריאות. כשם שלכל רשות מקומית יש סמכות לקבוע נהלים ותנאים לפתיחת עסק בתחומה, כך לכל משרד ממשלתי יש דרישות משלו, שתכליתן לוודא שהעסק עומד במטרות חוק רישוי העסקים. בנוסף, בסמכות כל רשות מקומית ומשרד ממשלתי להוסיף תנאים והגבלות בהתאם לשיקול דעתם. לדוגמה, יכולה רשות מקומית שלא להעניק רישיון לעסק אם המיקום המבוקש להקמתו אינו תואם את תכנון הפיתוח של הרשות לאזור זה.

צעד ראשון – הרשות המקומית

הרשות המקומית שבתחומה המוניציפלי תרצו לפתוח עסק היא היעד הראשון שאליו עליכם לגשת, כאשר לשאר היעדים תופנו על-ידי הרשות המקומית בהתאם לדרישותיה. בכל רשות מקומית ישנה מחלקת רישוי עסקים, בה ימסרו לכם מידע לגבי התנאים לקבלת רשיון עסק מזון בתחומי הרשות המקומית ואם המיקום הספציפי שבו אתם רוצים לפתוח את העסק מאושר לצורך זה, אם לדוגמא ישנן הגבלות על הפעלת עסק במיקום זה, כדוגמת הגבלה בשעות הפעילות והגבלה על הצבת שולחנות על המדרכה. באם אין הגבלות המונעות את קבלת רישוי עסק מזון, במחלקת רישוי העסקים ימסרו לכם דרישה לתשלום אגרה ורשימה של מסמכים שעליכם להגיש לרשות המקומית ובכלל זאת תכנית הנדסית לעסק, תרשים סביבה ואישורים ממשרד הבריאות.

משרד הבריאות: כי ככה זה בעסקי מזון

הפנייה למשרד הבריאות נעשית בשתי דרכים. דרך אחת, היא באמצעות הרשות המקומית במסגרת ההליך לקבלת רישיון העסק. דרך נוספת היא לפנות ישירות למשרד הבריאות עוד קודם לכן בשלבי תכנון העסק על מנת לקבל ממשרד הבריאות חוות דעת מקדמית לגבי אפשרות התאמת מיקום העסק הרצוי לייעודו.

אז אל תבהלו, הדרך להגשמת חלום על עסק בתחום המזון עוברת דרך ביורוקרטיה, אבל הדרך הזה הופכת קלה יותר כשבאים מוכנים ובסופה – רישוי עסקי המזון, ההתחלה הנכונה לחיות את החלום.

קטגוריה:, פורסם ב19/03/2015

0 תגובות על המאמר

הוסף תגובה  

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.