בחרת להקים חנות שתעסוק בתחום האורתופדיה? כדאי להתכונן בהתאם. תהליך הקמת החנות דורש מידע וידע רב ועל כן עליכם להשקיע בכך מחשבה יתרה. להבדיל מתחומי אחרים בהם בוחרים עצמאים להקים חנויות (חנות צעצועים, כלי כתיבה ועוד), תחום האורטופדיה דורש ידע רב, אותו על בעל החנות להעביר ללקוחותיו, החל מהתאמת מוצרים המיועדים לפתרון בעיות אורטופדיות ועד התאמת מוצרים שנועדו למנוע בעיות אורטופדיות. כבעלי חנות אורטופדיה עליכם להכיר את מרב המוצרים על בורים ולדעת להתאימם ללקוחות הקצה בדיוק המרבי. בנוסף, חשוב להבחין ולדעת מהיכן נכון להזמין את המוצרים לחנות, כך תוכלו להעניק מוצרים איכותיים בעלויות הגיוניות ונוחות לכל כיס.
אילו מוצרים יש לשלב בחנות
תחום האורטופדיה הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות. אין ספק כי מרבית מהאנשים יסבלו מבעיה אורטופדית ועל כן הם יזדקקו למוצר אורטופדי זה או אחר. חנות אורטופדיה מקצועית ומובילה, עתידה להעניק ללקוחותיה את המוצרים המובילים בתחום ובכך להפוך לרווחית לבעליה. על פי רוב, המוצרים הנדרשים ביותר על ידי רבים הם מדרסים, בין אם מטרתם לסייע בבעיה אורטופדית גלויה ובין אם מטרתם למנוע בעיה אורטופדית בעתיד. מכירת מדרסי אורתופדים דורשת ידע נרחב ועל כן, פתיחת חנות אינה מה בכך.
אז איך פותחים חנות הלכה למעשה
עוד לפני שאתם רצים לחפש לוקיישן ועוד לפני שאתם חוברים ליבואן או משווק מורשה, כדאי שתתמקצעו ותלמדו את תחום האורטופדיה על בוריו. תחום זה דורש לא מעט ניסיון וידע, כך שבלעדיו אתם עלולים להפסיד את ההשקעה שלכם בחנות. כך למשל יהיה זה נכון שתדעו להתאים מדרס לבעיה אורטופדית ספציפית, או לחילופין התאמת אביזרים אורטופדיים לעיסוק ספורטיבי ו/או תעסוקתי זה או אחר. עליכם להבחין בין סך המוצרים, כמו גם מדרסים אורתופדים אותם יש להזמין לחנות. רק לאחר שהתמקצעתם בתחום ולמדתם את כל הנדרש מכם, אתם מוכנים להעניק שירות ללקוחות החנות ואתם יכולים להתפנות להליכים הבירוקרטיים שנדרשים מכם לקראת הקמת חנות אורטופדיה.
במקביל לחנות, אתם יכולים להפעיל מכון אורטופדי זאת במידה ויש בידיכם את המקצועיות והאסמכתאות הנדרשות לכך. במסגרת המכון ו/או את רשאים להעניק שרותי ייצוג מדרסים בהתאמה אישית.
התמודדות עם הליכים בירוקרטיים
לאחר שהוכשרתם בתחום האורתופדיה, יש באפשרותכם לפתוח חנות אורטופדיה לממכר ציוד אורטופדי, אך לא לפני שתתחילו להתעסק עם ההליכים הבירוקרטיים. חלק מההליך הבירוקרטי כולל פתיחת תיק ברשויות ובין היתר ביטוח לאומי, מס הכנסה ומע"מ ולאחר מכן עליכם למצוא לוקיישן לחנות. את המיקום נכון לקבוע ביחס לסביבה וכמובן לוודא כי אין חנות מתחרה בקרבה, אשר יכולה למוטט אתכם. לאחר שמצאתם מיקום וחנות פנויה, גשו לנהל משא ומתן עם בעל הנכס, בתקווה להשיג מחיר אטרקטיבי – מיד לאחר מכן צרו קשר עם ספקים ויבואנים, מהם תרכשו את הציוד לחנות אותה תתפעלו. מרגע זה, כל שנותר לכם, הוא לעבוד על שיווק.
0 תגובות על המאמר