יזמות עסקית - עיצוב מסעדה

תחום המסעדות בישראל – ניתן לכתוב לא מעט מאמרים קולינריים – על המטבח היהודי. לא מעט בגלל קיבוץ הגלויות המאפיין את כלל האוכלוסייה, בנוסף, מצטרפים למסעדות רבות ענייני כשרות, בכדי לפנות לכלל הקהל. דבר שלמעשה, דורש מבעלי מסעדות ושפים, ליצור לא רק תפריט מיוחד ומושך, אלא גם דורש כי המסעדה תוביל קו עיצוב מסוים, על מנת שהלקוחות הסועדים, ישמחו מנראות המסעדה.

מה הכוונה בעיצוב מסעדה?

כאשר מדברים על עיצוב מסעדה, חשוב לקחת בחשבון מספר פרמטרים. כמובן שתמיד כדאי להיוועץ באדריכל/ית או מעצב/ת פנים. המטרה היא לנצל באופן מקסימלי את החלל הקיים. במידה ומדובר במסעדה חדשה לגמרי אשר נבנית מן היסוד או בתהליך שיפוצים כללי, הרי שניתן לבחור בין שלל רב של עיצובים, קירות, גובה התקרה וכדומה. רבים הם בעלי המסעדות אשר מתכננים את המסעדה שבבעלותם, בשלב הנייר, בצורה מושקעת מאוד, מבחינת צבעים, ריצוף, מטבח וכדומה.

אולם, פעמים רבות, לא מקיימים שיפוץ כללי, בטח לא כזה שמתחיל מן היסוד. פעמים רבות, ממשיכים מנקודת מוצא ראשונית וכל שנותר הוא להשקיע בעיצוב פנים המסעדה. מדובר על בחירת ריהוט מרשים שעשוי להביא את הערך המוסף שבעל המסעדה חיפש. להלן מספר טיפים לבחירת ריהוט למסעדות:

  • יד שניה – ראשית, תמיד ניתן לחסוך כסף. בעיקר בעידן שבו לצערנו יותר מסעדות נסגרות מדי שנה, בשל התחרות. ניתן למצוא ריהוט למסעדה, חדש ותקין לחלוטין במחירים סבירים. למעשה, היום הנגישות למידע בעזרת האינטרנט היא גבוהה והדבר מגשר על פערים גאוגרפיים.
  • ישיבה מסביב לבר – עיצוב מסעדה מודרני, משלב בר, שמסביבו ניתן לשבת, לסעוד ואף ללגום מעט שיכר. חשוב לקנות כסאות בר איכותיים. כאלו שיהיו מעץ עמיד או מתכת. בכל מקרה, יש לקחת מידות מדויקות ולמצוא כיסא מתאים. הנוחות היא חשובה עד מאוד – חשוב להתייחס לגובה המשענת ולקחת בחשבון כי אנשים אוהבים לשבת לעתים, סביב הבר למשך פרק זמן ארוך.
  • כסאות שלא רק נראים יפה – כאשר בוחרים כיסאות למסעדה, חשוב לקחת בחשבון שלא רק שיהיו נוחים. המטרה היא שהם יהיו קלים לניקוי (בכל עסק שכזה, המגיש שתיה ואוכל, הנושא עלול להיות מועד לפורענות). בנוסף, צריך לבחור כיסאות קלים להרמה (לזמן שטיפת המסעדה וניוד כיסאות המסעדה).
  • נגישות – בעת תכנון המסעדה, חייבים לחשוב על נגישות לאורחים (שלא יהיו צמודים מדי השולחנות וגב הכיסאות). אך לא פחות חשוב, יש לנצל את המקום בצורה מקסימלית אך לא דחוסה. למלצרים חייב להיות מרחב מחייה ומעברים גדולים ואיכותיים ולהימנע ממה שעלול להוות מכשולים בדרך.
  • יצירת פרטיות – בנוסף, חשוב לנסות ליצור מקומות שיותר פרטיים. יש לקחת בחשבון שאולי אנשים רוצים לחגוג במסעדה, אירועים קטנים, כימי הולדת ואף ארוחות גיבוש בעבודה. חשוב שיהיו מקומות שנבדלים מהאחרים בפרטיות אותם הם מקנים.

בשנים האחרונות אנו רואים כי בעלי מסעדות, אינם מנסים למשוך לקוחות רק על ידי תפריט שונה ואיכותי אלא גם על ידי מראה מזמין ונגיש. כאשר עומדים בפני עיצוב מסעדה, חשוב לקחת את הנ"ל בחשבון. 

קטגוריה:, , פורסם ב11/01/2017

0 תגובות על המאמר

הוסף תגובה